CalendarLibraryFAQHomeSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Zadnji prispevki
» elalelelakldkasda
Thu Jun 09, 2016 3:20 pm by Aquamarine

» there is only one way left
Sun Mar 20, 2016 11:31 am by Aquamarine

» I'M TEMPORARILY REMOVING THIS
Wed Mar 16, 2016 12:17 pm by Aquamarine

» 1111111111111111111111
Wed Mar 16, 2016 1:01 am by Aquamarine

» Stare kode
Sat Feb 27, 2016 10:45 pm by Aquamarine

» Neki tralala
Wed Jul 22, 2015 8:24 pm by Aquamarine

» Manga List
Sun Feb 10, 2013 11:43 pm by Aquamarine


Share | 
 

 elalelelakldkasda

Go down 
AuthorMessage
Aquamarine
Admin
Admin
avatar

Število prispevkov : 95
Join date : 2010-08-13
Age : 22

PostSubject: elalelelakldkasda   Thu Jun 09, 2016 3:20 pm


                            

                            

5. številka • The Wizarding World's Beguiling Broadsheet of Choice • 5 κ

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

FANT, KI JE PREŽIVEL, JE PRIŠEL MED NAS
By M. L. Moore
Nedvomno se vsi še predobro spominjamo zgodbe mladega fanta, ki se je končala prehitro, kljub vsem našim upom in molitvam. Smo takrat imeli preveč pričakovanj za 18-letnega fanta, ki je v boju podlegel Tistemu, ki ga ne smemo imenovati? Njegova zgodba je vse prej kot vesela, naravnost tragična, in očitno se je nekdo odločil, da nas bo na to zgodbo in vse like v njej opozoril in opomnil. Kot smo že zasledili, je Ministrstvo izdalo opozorilo, da je nekdo ali nekaj iz krogle življenja Fanta, ki je preživel, ukradel veliko pomembnih citatov. Vse pozivamo, da so pozorni na morebitne citate in da jih ob videnju prijavijo Ministrstvu ali jih sami odnesejo tja – nagrada je zagotovljena. Mi pa vam bomo pomagali pri iskanju tako, da vam bomo osvežili spomin na njegovo zgodbo.

Harry Potter, pozabljeno ime junaka, ki je bil vsem pri srcu. Imel je veliko prijateljev in z veliko ljudmi si je bil blizu in zaupal, med drugimi Hermiona Granger, Ron Weasley, hišni vilinec ___ in Albus Dumbledore, pokojni profesor in ravnatelj Bradavičarke, ki ga je v poskusu zaščite kot dojenčka odložil na vratih bunkeljske družine Dursley. S slednjim sta imela nekaj skupnega, med drugim sta bila lastnika brazgotine, delila pa sta si tudi lastništvo nad prapalico. V lepem spominu ga ohranjajo tudi drugi. Kremplack, bivši bankir Gringotta je za članek izjavil naslednje: »Da, spomnim se njegovega prvega obiska banke. Gledal je kot tele v nova vrata. Pojasnil sem mu, da so sefi kar najstrožje in najbolje zavarovani, pa je šest let kasneje prišel pod krinko, vdrl in nam odpeljal še zma- tega vam ne bi smel povedati, pojdite že!« No, ja, ve se, da je Harry Potter bil vsekakor upornik v pravem smislu, saj je za vse zmeraj delal dobro. In če se vrnemo nazaj na šolo, kjer je bival v Gryfondomu, se moramo spomniti njegove kratke, a bleščeče kariere quidditcha v šolski ekipi. Oliver Wood, nekdanji kapetan Gryfondomske ekipe, in Madam Hoops, upokojena profesorica letenja, sta se združila in nam pokazala pokale, ki so jih osvojili v času Potterjevega delovanja, ter obudila stare čase.
              

              Pravita, da je prekašal celo svojega očeta. Spominja se ga tudi Slatan Sharmer, sloviti pisatelj knjig o svojih avanturah in izjemnemu bojevanju z zvermi: »Harry...Harry Potter? Ah, da! Čudovit fant, še vedno me pride kdaj obiskat. Pomagal mi je najti samega sebe, ko sem še učil na Bradavičarki...lahko verjamete, da sem jaz bil profesor?« Žal več nismo izvedeli, saj so nas vrgli iz bolnišnice svetega Munga, kjer Sharmerja hranijo na oddelku za slaboumne in tiste, ki so jih prizadeli uroki pozabe. Vseh duhov in profesorjev, ki so Potterja učili, nismo našli, drugi, kot so Rita Brentsell in Cornelius Schushmaar pa sta se izjav zadržala, sta pa na hitro rekla, da je bil Potter dober fant. Čisto na koncu pa se lahko spomnimo še ostalih žrtev, ki jih je Potter vzel s seboj na drugo stran: Kalvara Temyna, Sirius Black, Remus Wulf in od ostalih se spoštljivo poslavljamo.Tako. Skozi imena ljudi, ki so spremljali Harrya na svoji tako kratki poti, žal, smo vam povedali njegovo zgodbo. Harry Potter je in bo ostal vsem v spominu in pomagajmo sestaviti njegovo življenje nazaj z lovom na citate, ki jih je tat pokradel in skril. Vabimo vas, da se nam v soboto pridružite na Vijoličnem trgu ob 14:00, od koder bomo po skupinah odšli in v organiziranem iskanju poiskali vsaj nekaj citatov, da Harryu prinesemo mir nazaj. Se vidimo tam!

              

                              

              Index               

                            

                            
                            

                            Back to top Go down
View user profile http://anime-manga.slovenianforum.com
 
elalelelakldkasda
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Chill a Little :: Welcome to Anime - Manga-
Jump to: